Een terugblik op Open Bedrijvendag


De IVM-groencomposteringsinstallatie zette op zondag 1 oktober de deuren open voor het grote publiek. Bijna 700 geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen. Een impressie van de dag ...

-

-

-

-

Jong en oud, groot en klein maakten er kennis met de verschillende fasen van het verwerkingsproces. Je kon er wandelen tussen metershoge composttafels en de indrukwekkende machines die dagelijks op de composteringssite worden ingezet. Kortom, een echte onderdompeling in de transformatie van groenafval tot compost.

Bezoekers konden met al hun vragen over thuiscomposteren terecht bij kringloopkracht Patrick die uitleg gaf bij de compostmobiel. Bodemprofessor Luc toonde op lucratieve manier het belang van organische stof in de bodem.

Aan de stand 'Red de restjes' werd de theorie over voedselverlies in de praktijk omgezet naar een 'koken-zonder-restjes' demonstratie en kon men proeven van heerlijke creaties. Bij de food-trucks konden de bezoekers terecht voor een knapperig frietje met een drankje.

De kinderen konden actief deelnemen aan de aangepaste kinderanimatie met heus prijzenrad, zich laten schminken aan de grime-tafel en genieten van een pannenkoek of ijsje.

Bezoekers die de bon uit het IVMmagazine hadden meegebracht kregen een paar tuinhandschoenen cadeau en maken tevens kans om één van de 25 kookboeken "No leftovers - koken met restjes" of zijn/haar gewicht in potgrond te winnen. De gelukkige winnaars worden begin november bekend gemaakt.

Zowel IVM, als de exploitant Van Gansewinkel/Renewi blikken met een tevreden gevoel terug op deze Open Bedrijvendag op de groencomposteringsinstallatie van IVM.