Grote PMD Knutselwedstrijd voor scholen (6/3 t.e.m. 30/4)


Onder het motto "jong geleerd is oud gedaan" roept IVM scholen op om op een originele manier aandacht te besteden aan het correct sorteren van afval.

-

-

Het sorteren van verpakkingsafval is in onze regio al meer dan 22 jaar goed ingeburgerd. Toch zorgt de ‘PMD-zak’ soms voor de nodige misverstanden. Velen denken dat àlle plastic verpakkingen er in mogen. Niet alles mag!

In Aalter loopt een proefproject om na te gaan of andere kunststof verpakkingsstromen samen met het PMD-afval kunnen worden ingezameld en gerecycleerd. Het project loopt nog tot eind 2017. Minstens tot dan gelden in de overige IVM-steden en gemeenten nog steeds de sorteerregels voor PMD zoals we die al 22 jaar kennen en toepassen.

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ roept IVM scholen op om op een originele manier aandacht aan te besteden aan het correct sorteren van afval.

 

GROTE PMD KNUTSELWEDSTRIJD VOOR SCHOLEN
VAN 6 MAART TOT EN MET 30 APRIL

In het kader van het project “PMD sorteren is kinderspel” roept IVM klassen op om ook eens creatief aan de slag te gaan met PMD-verpakkingsmaterialen en er een kunstwerk(je) van te maken. Het kunstwerk vormt a.h.w. de exponent van de lessenreeks, die ruimer spoort dan het creatieve op zich doch bijdraagt in de bewustwording om correct met de materiaalstromen om te springen. Bij het organiseren van deze wedstrijd krijgt IVM overigens ondersteuning van Fost Plus, het beheersorganisme dat instaat voor inzameling en verwerking van het verpakkingsafval.

Een deskundige jury zal de ingezonden kunstwerkjes beoordelen. De winnende klas krijgt een picknicktafel uit gerecycleerde kunststof cadeau; de 2de en 3de gerangschikte klas ontvangen een cadeaubon ter waarde van € 250 en € 150 te besteden bij de aankoop van ecologisch materiaal bij Ecobos.

IVM zorgt ervoor dat de kunstwerkjes worden tentoongesteld. Elke deelnemende klas ontvangt voor de leerlingen een leuk aandenken.

Twijfel niet en ga met je klas de uitdaging aan!

Klik hier voor meer info.
-

-

Met deze actie wil IVM aantonen dat het sorteren van PMD écht ‘kinderspel’ is. Als de kids het kunnen, dan ook de ouders!

Wil je graag je geheugen nog eens opfrissen?
We zetten de PMD sorteerregels voor jou nog even op een rijtje ...
-

-