Proefproject P+MD in Aalter


In Aalter wordt sinds 2016 een proefproject uitgewerkt waarbij de blauwe PMD-zak werd vervangen door een nieuwe, paarse P+MD-zak waarin méér plastic verpakkingsafval wordt toegelaten.

In Aalter wordt sinds 2016 de inzameling van het PMD uitgebreid met harde kunststof verpakkingen en met verpakkingsfolies.

De inwoners krijgen ter vervanging van de blauwe PMD-zak een paarse P+MD zak. Deze zak wordt (zoals de blauwe zak) om de 14 dagen aan huis opgehaald.
In de paarse zak mag dezelfde inhoud als in de blauwe zak (dus metalen verpakkingen en drankkartons), maar de 'plastic verpakkingen' mogen veel ruimer worden aangeboden.

Klik hier voor meer informatie over wat er in de paarse zak mag of bekijk het sorteerfilmpje.

Meer info over het P+MD proefproject in Aalter op www.fostplus.be

Resultaten 2016 zijn zeer bevredigend.
Na 1 jaar P+MD wordt een flinke stijging in het ingezamelde verpakkingsafval gemeten. Zo werd vorig jaar 16,57 kg/inwoner P+MD ingezameld.
Er is tevens een daling van het restafval ingezameld aan huis (daling met om en bij de 8 kg per inwoner tegenover het jaar voordien).
Bovendien wordt dit systeem door de inwoners zeer gewaardeerd en blijven er geen gestickerde PMD-zakken meer staan na ophaling gezien de sorteerboodschap veel eenvoudiger is geworden.