Winnende scholen PMD-knutselwedstrijd


Op 11 mei werden de prijzen overhandigd aan de winnaars van de grote PMD-knutselwedstrijd onder de naam "PMD sorteren is kinderspel". De prijsuitreiking vond plaats in dienstencentrum Leiespiegel in Deinze.

Uitdaging geslaagd: 45 inzendingen!

22 scholen namen deel aan de grote PMD knutselwedstrijd die liep van 6 maart tot en met 30 april. Sommige scholen namen deel met meerdere klassen, zowel uit het kleuter-, lager als secundair onderwijs. In totaal ontving IVM 45 inzendingen vanuit evenveel klassen.

IVM stelde een deskundige jury samen die de ingezonden werkjes beoordeelde op basis van originaliteit en afwerking en op het gebruik van PMD. De vakjury bestond uit beeldende kunstenaars bekend in het IVM-werkingsgebied: Daniël ('Dan') Mortier, Catalina Blaton, Jean De Groote en Saar De Buysere.

De inzendingen getuigen van creativiteit en originaliteit. Sommige kunstwerkjes zijn functioneel (speeltuigen, serrehuisjes, ...), andere dan weer speels (originele en grappige creaties) tot decoratieve hang- en wandelementen (werkjes die het interieur kleurrijk opvrolijken).

Niettegenstaande dat er met een eenvoudige basisgrondstof - PMD - werd gewerkt, levert de wedstrijd mooie resultaten op!

Op de officiële uitreiking van donderdag 11 mei mochten volgende scholen hun trofee en prijs in ontvangst nemen:

1° plaats - winnaar van een heuse picknicktafel uit gerecycleerde kunststof:

Leefschool De Boomhut, Breughellaan 18A, De Pinte - lagere school
klas 'De Bijenkorf' - 24 leerlingen onder leiding van juf Silke Van Lersberghe

Serrehuisje versierd met en opgebouwd uit PMD
Commentaar van de jury: "Er is over nagedacht, het thema is ecologisch en symboliseert recyclage. Het is een mooie combinatie met kleuren en een stevig mooi geheel. Een smaakvol tuinhuisje-serre met veel kleurtjes en veel PMD."

2° plaats - winnaar van een geschenkbon ter waarde van € 250 te besteden bij Ecobos.

Vrije Basisschool De Schakel, Sint-Margrietestraat 78A, Sint-Margriete (Sint-Laureins) - lagere school
klas van 3e en 4e leerjaar - 14 leerlingen onder leiding van juf Elke Van Landschoot

Afrikaanse maskers uit plastic flacons
Commentaar van de jury: "Zéér originele authentieke Afrikaanse of exotische maskers. Eén van de betere transmissies van een wegwerpobject naar een edel en ritueel voorwerp; een totem."

3° plaats - winnaar van een geschenkbon ter waarde van € 150 te besteden bij Ecobos.

Gemeentelijke Basisschool Evergem, Reibroekstraat 2A, Evergem - kleuterschool
derde kleuterklas - 10 leerlingen onder leiding van juf Karen Baeke

Speelconstructie in zandbak
Commentaar van de jury: "Een heel leuk idee om een PMD-creatie te maken in een zandbak, leuk om mee te spelen en simpel gemaakt. De kinderen hadden er duidelijk plezier aan, met grote samenwerking en sobere uitvoering."

Creatieve deelnemers!

De jury looft de originaliteit en creativiteit van àlle deelnemers! De juryleden vonden het dan ook zeer leuk om aan deze wedstrijd mee te werken.