Laat afval niet wegwaaien!


Voor de ophaling van afval is stormweer geen zegen. Hier enkele eenvoudige tips ...

Weggewaaid afval ontsiert de straat en omgeving en is voor niemand prettig. Daarom volgende tips:

- Bind de PMD- en restafvalzakken goed dicht zodat ze bij het omverwaaien niet openvallen en er geen afval op de stoep terecht komt.

- Bij stormweer plaats je je PMD-zakken en papier/karton best 's morgens vroeg buiten op de ophaaldag zelf. Raadpleeg je ophaalkalender voor de juiste starturen van de ophalingen. Als je het van de avond voordien al aan de straat plaatst is de kans groot dat de zakken en papier/karton zullen wegwaaien en op de rijweg terecht komen.

- Papier en karton bind je altijd goed samen met touw of stop het in een afgesloten kartonnen doos. Zorg er bij het aanbieden wel voor dat de ophaler de doos nog kan tillen. Hou er ook rekening mee dat een natte doos met papier en karton zwaar weegt en moeilijk hanteerbaar is. Sluit de doos goed af, zodat het papier er niet kan uitwaaien. Zo hou je de straat vrij van zwerfvuil en blijft de buurt netjes.

Bedankt om met deze eenvoudige tips rekening te willen houden.


Met de nog donkere dagen in de aanloop naar de lenteperiode vragen de ophalers om de restafval- en PMD-zakken, papier en karton, gft-containers ... steeds op een goed zichtbare plaats aan de straatkant (openbare weg) te plaatsen. De ophalers nemen géén afval mee dat niet aan de openbare weg wordt aangeboden.
Plaats ook tijdig uw afval buiten. Ophaalwagens rijden niet altijd dezelfde route (panne, omleiding, wegenwerken...) waardoor het kan gebeuren dat de wagen soms eens vroeger, soms eens later doch niet altijd op het 'gebruikelijke tijdstip' langs komt. Kijk op de ophaalkalender naar het vastgestelde tijdstip waarop u in uw gemeente of stad het afval mag buiten plaatsen.