Nieuwe aanpak voor het secundair onderwijs - "Ik zie wat jij niet ziet"


Een nieuw educatief aanbod voor het secundair onderwijs in samenwerking met Fost Plus en Djapo.

Leer actiegericht werken rond duurzaam afval- en materialenbeheer

"Ik zie wat jij niet ziet"

 

Afval heeft meer levens dan je denkt. We kunnen er dan ook nieuwe en positieve verhalen mee schrijven.
Met ‘Ik zie wat jij niet ziet’ presenteert Fost Plus met de steun van het Vlaamse Gewest samen met Djapo een educatief aanbod voor het secundair onderwijs om volgend schooljaar actiegericht te werken rond duurzaam afval- en materialenbeheer.

 

 

In ‘Ik zie wat jij niet ziet’ hanteert Djapo hun vernieuwend Educatie voor Duurzame Ontwikkeling-kader als basis. De toegepaste methodiek geeft jongeren eigenaarschap en scherpt hun verantwoordelijkheidszin aan. Zo ontdekken ze dat ze deel uitmaken van een groter geheel waarbinnen hun gedrag een positieve invloed kan hebben. Aan het einde van dit traject beschikken leerlingen daardoor over de nodige tools om in de toekomst duurzame keuzes te maken.

Het educatief aanbod is gratis en bestaat uit zowel lesvoorbereidingen, nascholing als een coaching traject met collega-leerkrachten. Op die manier word je van begin tot eind ondersteund om de optimale leercontext rond dit duurzaamheidsvraagstuk te creëren. ‘Ik zie wat jij niet ziet’ is geschikt voor alle graden van het secundair onderwijs en is afgestemd op de eindtermen.

Heeft de school interesse om ‘Ik zie wat jij niet ziet’ op te nemen in de planning voor het schooljaar 2021-2022?

Meld je dan aan via ikziewatjijnietziet@djapo.be voor een kennismakingsgesprek.