Nog preventietips


Preventie en hergebruik vermijden dat afvalstoffen moeten verwerkt worden; het zijn dus de meest duurzame oplossingen om de afvalberg te doen slinken.

Anti-reclamedrukwerksticker

De enorme berg papier- en kartonafval kan je helpen verminderen door op je brievenbus een anti-reclamedrukwerksticker te kleven waarmee je niet-geadresseerd reclamedrukwerk weigert. Haal zo’n sticker op het gemeentehuis.

Robinson Lijst 

   

Wist je dat je je kunt laten registreren op de Robinson-lijst, zodat je geen directe mailings (geadresseerde reclamedrukwerken) meer ontvangt? Je kan je op deze lijst inschrijven door een brief te sturen naar het Belgisch Direct Marketing Verbond, Noordkustlaan1 te 1702 Groot-Bijgaarden met vermelding van naam, voornaam en adres. Je kan ook telefoneren naar 078 77 00 12 of registreren via www.robinsonlist.be

Herbruikbare luiers

Gezinnen met baby’s en peuters kunnen opteren voor herbruikbare luiers in de plaats van wegwerpluiers. Dit spaart meer dan 1.000 kg luierafval per kind.
Meer info op www.ovam.be

Red de restjes

Gooi het teveel aan bereide maaltijd niet zomaar weg. Red de restjes door er nieuwe gerechten mee te bereiden: een lekker quiche of slaatje...
Meer hierover op www.vlaco.be

 

Heb je zelf nog suggesties?  Laat ze ons weten via mail.

.