Bestuur


IVM wordt bestuurd door de algemene vergadering, de raad van bestuur en het directiecomité.

Het beleid van IVM wordt bepaald door de algemene vergadering waarin alle deelnemende steden en gemeenten vertegenwoordigd zijn. De algemene vergadering keurt het meerjarenplan goed, stelt de begrotingen vast en keurt de jaarrekeningen en resultaatsbestemmingen goed.
Alle belangrijke beslissingen die invloed hebben op de uitvoering van het lokale beleid en de lokale financiën, worden door de algemene vergadering genomen na bespreking in elke gemeenteraad van de deelnemende steden en gemeenten.

IVM wordt bestuurd door een raad van bestuur. De bestuurders zijn leden van de gemeenteraad of burgemeester van de deelnemende steden en gemeenten.

Uit de leden van de raad van bestuur wordt een directiecomité samengesteld dat belast is met het dagelijks bestuur van de vereniging.

Het directiecomité is als volgt samengesteld:

Voorzitter: de heer Koen Loete (Eeklo)

Ondervoorzitters: de heren Filip Huysman (Evergem), Steven Van de Putte (Deinze) en Marten De Jaeger (Maldegem) 

Leden: de heren Luc Deschamps ( † ) (Nazareth), Hendrik De Waele (Zulte), Johan Francque (Sint-Laureins), Patrick Hoste (Aalter), Luc Lampaert (Nevele) en Dirk Poriau (Merelbeke) 

Secretaris is de heer Jean Marie Staelens

Ook de algemeen directeur (Patrick Joos) en directeur exploitatie (Johan Haegeman) adviseren het directiecomité.


De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter: de heer Koen Loete (Eeklo)

Ondervoorzitters: de heren Filip Huysman (Evergem), Marten De Jaeger (Maldegem) en Steven Van de Putte (Deinze)

Leden: mevrouwen Bea Roos (Sint-Martens-Latem), Mia Pynaert (Nevele) en Sofie Landuyt (Deinze) en de heren Koenraad De Ceuninck (Maldegem), Luc Deschamps (Nazareth), Hendrik De Waele (Zulte), Johan Francque (Sint-Laureins), Patrick Hoste (Aalter), Dirk Poriau (Merelbeke), Fons De Neve (Knesselare), Marc Depreitere (Deinze), Freddy Depuydt (Eeklo), Marc De Schepper (Assenede), Marc Boterdaele (Waarschoot), Chris De Wispelaere (Lovendegem), Patrick De Wulf (Evergem), Jacques De Zutter (Gavere), Patrick Huyghe (Evergem), Luc Lampaert (Zomergem), Christiaan Roesbeke (Kaprijke), Marcel Scheir (Assenede), Wim Vanbiervliet (De Pinte), Bart Van Caenegem (Aalter), Luc Van De Kerckhove (Merelbeke), Willy Van Hove (Gavere), Philippe Van Steenberghe (Zulte)

leden met raadgevende stem: de dames Freija Dhondt (Deinze) en Trees Van Eykeren (Assenede) en de heren Patrick De Greve (Sint-Laureins), Marc Devlieger (Zulte) en Karel Hubau (Gavere)

Secretaris: Jean Marie Staelens